zaterdag 9 februari 2013

Omwonenden boos vanwege berichtgeving over moskee in TC Tubantia d.d. 9-2-2013

Omwonenden van de Kuipersdijk zijn ontstemd door een bericht in de Tubantia d.d. 9 februari 2013, Angst voor een schouderklopje en PVV gijzelt debat nieuwe moskee. Daarin wordt vermeld, of ieder geval duidelijk de indruk gewekt, dat alle omwonenden tegen de bouw van de moskee zijn en er geen ruimte is voor discussie. Omwonenden melden dat het artikel niet alleen onwaarheden bevat, het artikel wordt ook gezien als misleidend en zelfs beïnvloedend richting de onafhankelijke raadsleden.

De werkgroep distantieert zich ten sterkste van de opmerkingen van de journalist in kwestie. Zij benadrukt dat zij de meerderheid van de direct omwonenden representeert en zich tot op heden constructief heeft opgesteld in het proces en nooit het door de journalist gemelde polariserende standpunt heeft ingenomen. 

Volgens de werkgroep zijn zeker niet de angsten over verkeer- en parkeeroverlast weggenomen. Sterker nog, de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het afsluiten van een intentieovereenkomst versterken zelfs de angsten en bedenkingen (zie hiervoor ook de foto's van de huidige situatie).

In het artikel wordt gemeld over de raadsleden:
"Als die zich nu tegen de moskee keren mogen ze rekenen op een waarderend schouderklopje of meer van de PVV-leider. De vraag is welk raadslid daar op zit te wachten."
De werkgroep meldt, dat dit soort opmerkingen inderdaad gezien zouden kunnen worden als een poging het proces te beïnvloeden. De werkgroep betreurt dan ook dat de journalist in kwestie de werkgroep niet heeft gehoord alvorens het artikel te publiceren.

De werkgroep zegt verder te hebben gesproken met vrijwel alle politieke partijen en verwacht dat de raadsleden boven de materie staan en zich niet zullen laten beïnvloeden door dit soort gekleurde artikelen. De omwonenden hebben volgens de werkgroep gegronde redenen bezorgd te zijn over de plannen en zeker over het gevolgde proces.

2 opmerkingen:

  1. Het valt mij op dat PVV- stemmers wel vaak worden neergezet als domme meelopers. Als niet PVV -er kun je niet tegen de opdringerigheid van een geloof zijn blijkbaar. Kan het niet zo zijn dat je het op enkele punten eens bent met de PVV, ondanks je op een andere partij stemt? Ik weet niet of iedereen weleens voor de gein de stemwijzer vlak voor de verkiezingen heeft ingevuld, maar zelf de meest linkse denkers komen dan vaak op de PVV uit! Of wordt de stemwijzer gesaboteerd door Geert? De journalist van Dagblad Tubantia denkt wel lekker zwart/wit. Als je tegen de moskee op die plek bent, solliciteer je naar een schouderklopje van Geert(neergezet als een racist) en als je voor een moskee bent…….. schouderklopje Al Qaida ? Dagblad Tubantia mag haar sollicitatieprocedure wel aanscherpen, dit is wel het toppunt van simplisme.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar de beste journalist in kwestie geen oog voor heeft:
    Stel dat de raadsleden zich uitspreken voor de bouw van de moskee.
    Zitten ze dan te wachten op een schouderklopje? En van Wie?

    BeantwoordenVerwijderen