woensdag 13 februari 2013

Spreektijd voor werkgroep omwonenden op extra vergadering stadsdeelcommissie Oost dd 12 februari 2013

Gisteravond heeft de extra vergadering van de stadsdeelcommissie plaatsgevonden (zie ook bericht RTV Oost). Tijdens deze avond hebben 10 partijen spreektijd aangevraagd, waaronder de werkgroep omwonenden.

De werkgroep heeft hierbij de enquete/bezwaarschriften toegelicht. Deze toelichting vindt u hier.

Daarnaast heeft de werkgroep nogmaals aandacht gevraagd voor de bedenkingen van de omwonenden en de gemeente aangesproken op de communicatie en het gevolgde proces. Dit betoog kunt u hier lezen.

De werkgroep is blij met de constructieve en begripvolle houding van alle partijen met betrekking tot de bedenkingen en meningen van de omwonenden en met de oproep van de Raad richting de gemeente om huidige bedenkingen van de omwonenden mee te nemen in het vervolgtraject. De werkgroep is ook blij met de hernieuwde aandacht voor en toezeggingen over het zogenaamde "oud zeer", de niet nagekomen toezeggingen uit het verleden.

De werkgroep hoopt wel dat de gemeente alsnog op een integrale manier naar de verkeersproblematiek zal kijken, die wordt verwacht vanwege onder andere de 3e ingang van de parkeergarage en het fastfoodrestaurant op de hoek van de Zuiderval en de Wethouder Beverstraat. Hierbij gaat het om de verwachte toename van de verkeersdrukte op de korte, maar ook op de lange termijn.

De werkgroep blikt terug op een geslaagde avond en ziet het vervolgtraject met vertrouwen tegemoet.

3 opmerkingen:

 1. Ik was er bij. Op 12 februari 2013 tijdens commissievergadering ging er iets faliekant fout.

  De AZAAN werd door alle partijen erkend als het MEEST HEIKELE struikelblok.
  Bijna alle leden van de stadsdeelcommissie inclusief wethouder Hatenboer spraken de hoop uit dat de omwonenden en het Moskeebestuur hier onderling dan wel uit komen. Alleen hoop dus !!!

  Niemand in de vergadering heeft er aan gedacht hier ook een deadline in het traject voor vast te leggen.
  Let op, we hebben het over het MEEST HEIKELE struikelblok
  Pas aan het einde van het traject, als het gebouw er al staat? Helemaal FOUT, dan hoeft het niet meer.
  Waarom niet vooraf?

  Ik stel alle partijen voor om overeenstemming over de Azaan als voorwaarde te stellen voor ondertekening van de intentieverklaring.
  Het is heel simpel. A: Komen ze er wel uit, mooi toch dan is dit een stap dichter bij de ondertekening. B: Komen ze hier niet uit, dan gaat het niet door.

  Ik vraag de Werkgroep Omwonenden met klem om dit als harde voorwaarde te gaan eisen zolang het nog kan. Zonder dit gaat het niet werken, dus dit eerst.
  Wil het moskeebestuur dit niet vooraf, dan weet je eigenlijk al genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is niet alleen hoop uitgesproken. De wethouder heeft uitgesproken desnoods via de APV een acceptabele oplossing af te dwingen. Onze vraag is of dit überhaupt mogelijk is. Door de werkgroep is richting alle politieke partijen, de wijkraad en de gemeente uitgesproken, dat een oplossing voor dit probleem enkel acceptabel is als dit ook juridisch kan worden dichtgetimmerd, zonder dat men zich (zelfs na jaren nog) op de grondwet kan beroepen om zodoende vrij baan te hebben voor de "azan".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Huidige moskeeën aan de Atjehstraat en Ledeboerstraat roepen momenteel ook niet op tot een gebed. Ik zat ook tussen het publiek maar mocht jammer genoeg niet gebruik maken van mijn spreekrecht. Was het nou zo moeilijk voor één van de sprekers om aan te geven dat dit momenteel ook al niet ter sprake is. Ben het wel zat dat dit iedere keer wordt aangegeven met 5X per dag een ezan, dit is gewoon bullshit.

  BeantwoordenVerwijderen