zaterdag 18 mei 2013

Bericht van de gemeente betreffende ingediende zienswijzen tegen het bestemmingsplan "Hogeland-Zuid, Varvik en Diekman)

Zoals u weet heeft de werkgroep Kuipersdijk namens de omwonenden een tweetal zienswijzes ingediend tegen het bestemmingsplan Hogeland-Zuid, Varvik en Diekman. Zie hiervoor ook het bericht op deze website.

Gisteren, d.d. 17 mei 2013, heeft de werkgroep bericht ontvangen over deze zienswijzen. Er is door het college besloten om de tweede ingediende zienswijze, betreffende de aanvraag van de bewoners van de Kuipersdijk tegenover de sportvelden (van wie de tuinen grenzen aan het voormalige DCW terrein en het budgetcentrum) om de huidige bestemming tuin om te zetten naar een woonbestemming, te honoreren. Dit betekent dat de tuinbestemming voor deze bewoners zal worden omgezet naar woonbestemming.

Op de eerste zienswijze, die niet echt een bezwaar bevat tegen het bestemmingsplan, maar meer een aanvraag voor een akoestisch onderzoek op de Kuipersdijk waaruit eventueel geluidswerende maatregelen zullen volgen, is nog geen bericht ontvangen. Hoogstwaarschijnlijk zal dit punt als onderdeel van het "oud zeer" dossier worden meegenomen. Meer over het "oud zeer" dossier vindt hier.

Inmiddels heeft het college besloten om de gemeenteraad voor te stellen het bestemmingsplan "Hogeland-Zuid, Varvik en Diekman"gewijzigd vast te stellen. 

De gemeente wijst u allen op de mogelijkheid tot het aanvragen van 5 minuten spreekrecht bij de behandeling van het betreffende raadsvoorstel in de vergadering van de stadsdeelcommissie Oost d.d. 28 mei 2013. Omdat er meer dan 5 zienswijzen zijn ingediend, is het noodzakelijk om spreekrecht aan te vragen bij de secretaris van de stadsdeelcommissie Oost, mevrouw N. van Proosdij (telefoon: 053-4817937 of via n.vanproosdij@enschede.nl).

Hieronder de betreffende correspondentie (ook te vinden op het officiële RIS - RaadsInformatie Systeem):

2 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me toch wel iets om over na te denken.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21613784/__Stop_bouw_moskeeen__.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet imand hoe ik tegen de plannen van de moskee kan stemmen. Ik heb de gemeente gesproken maar ze verzekerden mij dat er nog geen plannen waren. Ondertussen hoor en lees ik dat er degelijk plannen zijn om de grootste moskee van nederelan midden in ern woonwijk van enschede te bouwen en 4 x per dag hoor je de oproep voor gebed. Ik zit er als inwooner van de wijk niet op te wachten. Ik voel me als inwoner behoorlijk te kort gedaan. Ik vind dat ze alle inwoners eerst moeten vragen of ze het goed vinden of er een moskee gebouwd mag worden. In de wijk. Ik heb daar nog niks van gezien. Ik begrijp het echt niet meer. De gemeente die behandelt klachten die soms echt nergens op slaat. Nu komt de grootste moskee en er wordt de inwoners van de omgeving niks gevraagd, volgend mij beseffen ze echt niet wat de gevolg ervan zal zijn. Het is echt niet te overzien. Natuurlijk zullen er veel belovende afsraken gemaskt worden. Maar het loopt in de praktijk altijd anders. En dan lees je in de krant over de problemen waar niemand meer wat aan kan doen. Ik vrees dat enschede de mekka van nederland wordt. En dat je met de auto de kuipersdijk niet meer langs kan rijden rond de ramadan . We hebben het hier wel over de grootste moskee. Kan het niet buiten een woonwijk geplaatst worden. Als die mensen zoveel om hun geloof even dan maakt het echt niet uit hoe ver hun gebedshuis is. Ze reizen er wel voor af. Ik hoop dat er genoog mensen zijn die door dit verhaal lezen wakker geschud worden en dat zd dr plannen kunnen verzetten. Want sls het eemaal staat dan moet iedereen maar ook zijn mond houden. Wang dan help het niet meer,

   Verwijderen