dinsdag 2 juli 2013

Notulen buurtoverleg turks cultureel overleg d.d. 13-05-2013


Op 13 mei 2013 heeft er het eerste officiële overleg tussen de bouwcommissie van de moskee en de werkgroep Kuipersdijk plaatsgevonden.

Daarbij waren ook aanwezig vertegenwoordigers van de gemeente Enschede en de wijkraad Zuid-Oost Enschede.

U vindt het verslag hier.

3 opmerkingen:

 1. Misschien is dit nog iets om over na te denken,want ik zeg maar zo bezint eer ge begint...

  http://welketoekomst.files.wordpress.com/2012/07/bedrieglijke-ideologie.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De mensen zijn moe en zijn het zat. Ga maar eens een wandeling maken door het wesselerbrinkpark. Heel mooi daar, maar je komt geen Nederlands sprekend mens tegen. Met een Moskee beloon je de onwil om niet te integreren. Bidden prima, doe het lekker thuis. Dit is Nederland en men is hier gekomen met de wetenschap dat ze hun land en cultuur daar lieten. Je geeft mensen zo nog meer ruimte om de taal niet te leren. De PvdA is een zachte en lieve partij. Maar soms is het nodig om het lef te hebben het stuur weer in eigen hand te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En weer word er gedaan of de Moskee er al komt, en dat alleen het oproep tot gebed nog even opgelost moet worden en dan kunnen we gaan bouwen, de eerste Turkse bedrijfjes hebben zich al in de omgeving gevestigd (restaurant, letselschade in een pand met een enorme bedrijfshal?) Ik ben bang dat omgeving Kuipersdijk veranderd in klein Turkije kijk ook eens naar de Kuipersdijk richting binnenstad met autobedrijf, kapper, koffieshop, kleermaker. Dus ik denk dat ik als buurtbewoner mij wel terecht zorgen moet maken over deze ontwikkelingen en de toenemende overlast wat dit alles meebrengt. Ik vind dan ook dat niet alleen het geluid een struikelblok is maar de komst van een cultureel centrum van deze omvang waar meer dan 2000 mensen gaan samen komen het grootste probleem is.

  BeantwoordenVerwijderen