zondag 29 september 2013

Voorbereidingen sloopwerkzaamheden voormalig DCW terrein begonnen...

Op 27 september jongstleden hebben alle direct aanwonenden van het voormalige DCW terrein bericht ontvangen van sloopbedrijf 'Kamphuis' omtrent de geplande sloopwerkzaamheden van het DCW complex aan de Wethouder Beverstraat 200 te Enschede. U vindt de berichtgeving van het sloopbedrijf hier.

Het sloopbedrijf zal in week 41, dus vanaf maandag 7 oktober 2013, starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloopwerkaamheden inclusief asbest sanering van de voormalige opstallen van de DCW. 

De asbestsanering start in week 42, de sloopwerkzaamheden in week 43 hetgeen ongeveer 18 weken in beslag zullen nemen. De werkzaamheden worden op doordeweekse werkdagen, tussen 07:00 en 19:00 uur, uitgevoerd waarbij het sloopbedrijf heeft toegezegd overlast zoveel mogelijk te voorkomen. 

De aan- en afvoer route van materiaal loopt via de A35, Zuiderval, Wethouder Beverstraat en het Spaansland. Het DCW-pand is ondertussen van deugdelijke hekwerken voorzien zodat de panden niet meer toegankelijk zijn voor derden.

De volledige planning vindt u hier. Aanstaande donderdag 3 oktober, tussen 16:00 en 18:00, is er een inloopbijeenkomst georganiseerd op het voormalige DCW terrein. Hierbij kunnen direct betrokkenen kennis maken met de uitvoerder en kan, indien gewenst, een toelichting worden gegeven op de uit te voeren werkzaamheden.

De werkgroep 'Omwonenden van de Kuipersdijk', heeft bij de gemeente aangedrongen dat begroeiing (bomen) aan de rand van het terrein of op de erfgrens van de direct omwonenden zullen worden gespaard. Daarnaast heeft de werkgroep erop aangedrongen de afscheiding van tijdelijke hekwerken te voorzien en op korte termijn gesprekken met de omwonenden te starten over de uiteindelijke afscheidingen, eventueel met achteringang. 

De gemeente heeft dit toegezegd en zal op korte termijn omwonenden uitnodigen voor een gesprek. 

2 opmerkingen:

 1. G.Epema. Bewoner kuipersdijk.16 december 2013 om 19:41

  MH, Waar blijft de volledige berichtgeving inzake de reeds gevoerde gesprekken met de moskee bouwcommissie en de gemeente.Wij als belanghebbende bewoners menen hier recht op te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit bericht is een ieder van de bewoners bekend.Het gaat ons om het overleg dat is geweest.Als het beter is hierover de bewoners in besloten bijeenkomst te informeren,dan moet dat op korte termijn maar gebeuren.

   Verwijderen