zaterdag 23 november 2013

Kuipersdijk blijft voorlopig open...

ENSCHEDE - De gemeente Enschede ziet voorlopig af van groot onderhoud aan de Kuipersdijk tussen de Wethouder Beversstraat en Het Tiemeister. Maandag zou dit weggedeelte enkele weken dicht gaan voor het verkeer.
Maar omdat tegelijkertijd de Oldenzaalsestraat tussen de Potsweg en de kruising met de Lossersestraat wordt afgesloten vindt de gemeente dat teveel van het goede. "Twee belangrijke invalswegen op hetzelfde moment afsluiten is met de sinterklaas- en kerstinkopen voor de boeg niet goed", legt woordvoerder Hans Lammertink van de gemeente uit.
Het besluit het zuidelijke deel van de Kuipersdijk voorlopig te laten liggen is genomen in overleg met aannemer TWW, de hulpdiensten en ondernemers in de stad. "Aanvankelijk zou één rijbaan worden afgesloten. Maar de aannemer vond dat niet veilig. De Kuipersdijk moest helemaal dicht. En dat willen we dus niet", aldus Lammertink.
Wegenbouwer TWW uit Oldenzaal begint komende week wel aan de laatste fase van het groot onderhoud van de N733 tussen Enschede en Oldenzaal.
Vanaf maandag tot medio december gaat de Oldenzaalsestraat tussen de Potsweg en de kruising met de Lossersestraat dicht voor het verkeer. Dat betekent opnieuw overlast en omleidingen. Maandag gaat de weg tussen Oldenzaal en Lonneker weer open. Het wegtracé in dorp Lonneker was in oktober al klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten