vrijdag 31 januari 2014

Bericht uit Tubantia: Kuipersdijk steeds drukker

Tubantia heeft vandaag een artikel gewijd aan de verkeersdrukte op de Kuipersdijk. U vindt het volledige artikel hier.

Hierin wordt in principe de stelling, die de werkgroep Kuipersdijk al een lange tijd heeft ingenomen, bevestigd. Door allerlei maatregelen, waaronder de derde ingang van de Van Heekgarage, is de verkeersdrukte op de gehele Kuipersdijk explosief toegenomen.

Dit zal de komende periode nog veel meer stijgen door de toename aan verkeer vanwege de plannen op het Spaansland, de McDonalds/KFC, de moskee, de verdubbeling van het aantal leerlingen op de scholingsboulevard, maar ook de tijdelijke sluiting van de Westelijke ingang van de Van Heek garage (voor een jaar). De werkgroep Kuipersdijk heeft destijds de noodklok al geluid en heeft dit ook bij de politiek aanhankelijk gemaakt. 

Vanuit de politiek en de gemeente is er gereageerd en heeft men een uitgebreid verkeersonderzoek toegezegd, eventueel gevolgd door adequate maatregelen. Wordt vervolgd dus; het goed nieuws is wel dat er aandacht is voor de problematiek en de gemeente de problematiek ook daadwerkelijk serieus neemt en acties onderneemt. Dat is de afgelopen 30 jaar wel eens anders geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten