woensdag 12 februari 2014

Bericht uit Tubantia: "Enschede brengt verkeersstromen rond Spaansland dit jaar in beeld"

De Tubantia bericht vandaag over het voornemen van de gemeente Enschede om nog dit jaar de verkeersstromen van de zuidelijke invalswegen volledig in beeld te brengen, waarbij vooral gefocust wordt op de verkeersontwikkelingen op de Zuiderval en de Kuipersdijk.

Het volledige bericht vindt u hier.

De werkgroep Kuipersdijk heeft al sinds de aankondiging van de komst van een moskee op het voormalige DCW terrein bij de gemeente Enschede aangedrongen op een uitgebreid verkeersonderzoek; met name vanwege de verwachte toename van verkeersdrukte, geluidsoverlast en fijnstof. Zie hiervoor ook de volgende artikelen: 'Bericht uit Tubantia: Kuipersdijk steeds drukker' en 'Bericht uit Tubantia: 'Kuipersdijk - Komst van Hornbach moment voor verkeersonderzoek'.

Zij is dan ook blij met de beslissing van de gemeente Enschede om de omwonenden tegemoet te komen en het onderzoek dan ook daadwerkelijk uit te voeren (zie ook het commentaar van Hans Koier,  programmamanager bereikbaarheid van de gemeente Enschede: "De Kuipersdijk bewoners worden min of meer op hun wenken bediend").

De gemeente Enschede hoopt de uitkomsten voor de zomer te kunnen presenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten