vrijdag 14 februari 2014

Bericht uit Tubantia: "Moskeeontwerp futuristisch"

De Tubantia bericht vandaag over het moskee ontwerp die afgelopen maandag gepresenteerd is tijdens een bijeenkomst van de werkgroep Kuipersdijk met de bouwcommissie, de wijkraad en het stadsdeelmanagement. U kunt het volledige artikel hier lezen.

Tijdens de bijeenkomst heeft de bouwcommissie medegedeeld dat er uit een vijftal potentiële architecten één architect is gekozen, waarna de bouwcommissie ook het winnende ontwerp heeft gepresenteerd. De werkgroep was positief verrast over het ontwerp. De toekomstige moskee zal geen traditionele Ottomaanse moskee zijn, maar zal een modern en organisch ontwerp kennen.

Desondanks heeft de werkgroep nog wel haar zorgen geuit over het voornemen om dagelijks op te roepen tot gebed en de grote hoeveelheid gebedsplaatsen. Het ontwerp gaat uit van 1500 gebedsplaatsen. Hierbij moet worden opgemerkt dat op circa twee feestdagen ook de andere ruimtes zullen worden ingezet gezien er op deze piekmomenten meer dan 1500 bezoekers worden verwacht.

Aanstaande dinsdag zal de bouwcommissie tijdens de openbare stadsdeelvergadering Oost haar ontwerpen presenteren aan de stadsdeelcommissie.

3 opmerkingen:

 1. Maar 2 bouwlagen maar dan wel 13,5 meter hoog ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nooit van je leven een plafond gezien die 4 of 5 meter hoog is?

   Verwijderen
 2. Afbreken dat gedrocht, en dan wel voordat de 1e steen nog gelegd kan worden!!!

  BeantwoordenVerwijderen