donderdag 14 januari 2016

Uitnodiging geluidsproef gebedsoproep Turks Cultureel Centrum

Op zaterdag 23 januari aanstaande zal er een geluidsproef voor de gebedsoproep worden gehouden van 13:00 tot ongeveer 13:30.

Op 10 plekken in de directe omgeving zullen meetposten zijn waar u via reactiekaarten kunt aangeven hoe u de verschillende geluidsniveau (de gebedsoproep zal tijdens de test op 5 geluidsniveaus worden afgespeeld) ervaart. Hieronder vindt u een kaart meet daarop alle meetpunten. De roze cirkel geeft aan welke omwonenden expliciet zijn uitgenodigd voor de proef. Het staat u echter vrij om hierbij aanwezig te zijn en te reageren.Iedereen kan deelnemen aan de proef. Op de reactiekaart wordt gevraagd naar de postcode zodat in de resultaten kan worden verwerkt waar de mensen vandaan komen die aan de proef deelnemen.

Hoe kunt u meedoen?
Als u wilt deelnemen meldt u zich dan voor 13:00 bij een van de meetposten in het gebied. U krijgt daar de reactiekaarten overhandigd. Op iedere meetpost zijn medewerkers aanwezig die aangeven wanneer welk geluidsniveau start en nu en iedere ronde de reactiekaarten inzamelen.

U kunt zelf kiezen naar welke geluidspost u gaat. Het advies is om te kiezen voor de post die het dichtst bij uw woning ligt, omdat u daar het best het effect van de gebedsoproep in de buurt van uw eigen woning ervaart.

Volgende stappen!
Alle voorwaarden voor de vestiging van het TCC, dus ook de afspraken over de gebedsoproep, worden vastgelegd in een kadernotitie. Deze notitie is de basis voor het College om een beslissing te nemen over het doorlaten gaan van de koopovereenkomst en het vervolgens opstellen van een voorstel aan de Raad over het wijzigen van het bestemmingsplan. Met de wijkraad Zuid-Oost Enschede en de bewonerscommissies Kuipersdijk is afgesproken dat ook uw reactie op de kadenotitie belangrijk is.

Informatiebijeenkomst kadernotitie
Binnenkort is er een informatiebijeenkomst over de kadernotitie. Tijdens deze bijeenkomst worden de uitkomsten van de geluidsproef gepresenteerd en ook wordt de kadernotitie verder toegelicht. U ontvangt een aparte uitnodiging voor deze informatiebijeenkomst. In die uitnodiging vindt u dan ook meer informatie over het vervolgproces rondom de besluitvorming door het College en de Raad.

Hier vindt u de volledige brief zoals verstuurd aan de betrokken omwonenden.

3 opmerkingen:

  1. Ik woon in de wijk Stadsveld. Door deze afstand t.o.v. de Kuipersdijk zal ik het geluid als ik thuis ben niet horen neem ik aan. Maar wat ik heel erg vind is het idee op zich dat er een islamitisch gebed over de stad zal worden uitgesproken. Ik schrik er van. Ik ben Christen. Op sommige dagen evangeliseer ik in de stad en vraag ik of mensen gebed willen. De islamieten zeggen dan altijd "nee"omdat ze geen Christelijk gebed willen horen.En dat recht hebben ze ook, of ze er wel of niet voor willen kiezen. Maar nu, hebben wij Nederlanders en Christenen blijkbaar geen recht meer om te kiezen welk gebed wij wel of niet willen horen; hebben we slechts nog het recht om aan een geluidsproef mee te doen wat het volume betreft. Schandalig vind ik het. Vrijheid en democratie ontnemend van onze eigen burgers

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wijlen Margaret Thatcher gaf indertijd anrwoord op het verzoek van de Islam gemeenschap, om de gebedsroep te mogen laten horen in Engeland. Haar antwoord was: Zo gauw ik in Saoeda Arabiƫ een kerklok hoor luiden mogen jullie hier je gebedsroep laten klinken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zojuist terug gekomen van de bijeenkomst bij speeltuin Varvik. Ik zeg: laat je stem horen op 2februari bij wijkcentrum Oost. En ga ook as zaterdag om 13.00 uur naar het terrein aan de wethouder Beverstraat / Kuiperdijk, zodat wij allemaal weten wat ons te wachten staat als dit doorgedrukt zou worden. We kunnen alleen in verweer als wij in grote getale opkomen en ons laten horen.

    BeantwoordenVerwijderen