zaterdag 23 januari 2016

Werkgroep Kuipersdijk is boos; geluidsproef een farce

Vanmiddag heeft de gemeente de proef van oproep tot gebed uitgevoerd. De gemeente heeft de oproep op 5 verschillende geluidssterktes laten horen en heeft de omwonenden om hun mening gevraagd.

Bij aankomst op het terrein zelf bleek dat de gemeente de luidsprekers slechts op 3 meter hoogte had geplaatst, terwijl de uiteindelijke hoogte minimaal 12 meter zal zijn. Hierop heeft de gemeente besloten een hoogwerker te huren en de luidsprekers op de juiste hoogte te plaatsen.

Tijdens de proef bleek dat de gemeente bij lange na niet de uiteindelijke geluidssterkte zou laten horen. Geen enkele van de 5 verschillende geluidssterkte kwamen overeen met de geluidssterkte zoals die te horen was tijdens de voorgaande proef en ook niet met de geluidssterkte zoals die zal zijn in de uiteindelijke situatie. Bij navraag werd als commentaar gegeven dat de sterkte wel degelijk gelijk was aan de voorgaande proef van december.

Veel omwonenden protesteerden hierop en besloten de proef en het terrein te verlaten. De werkgroep is erg boos op deze gang van zaken en beschuldigd de gemeente van misleiding:
Een schandelijke vertoning.Voor de bühne heeft de gemeente een geluidsproef uitgevoerd, die totaal onvergelijkbaar was met de voorgaande test. De belofte was dat de test minimaal 1x op hetzelfde geluidsniveau plaats zou vinden.Dat is gedaan....beweerde de gemeente, alleen de vorige keer braken de glazen in de kast bij omwonenden thuis en bij deze proef hadden zij er een gehoorapparaat bij nodig. De werkgroep kuipersdijk voelt zich zwaar belazerd en zal zéker aandringen op een proef zoals zij die was overeengekomen met de gemeente!

Tijdens de proef van december was de oproep tot gebed te horen tot in de verre omtrek. Bewoners van de Singel als ook bewoners van de Diekman Es tot aan de Brinkstraat hebben destijds gemeld dat de oproep ook voor hen duidelijk hoorbaar was. Tijdens de proef van vandaag was de geluidssterkte aanzienlijk lager. U kunt de voorgaande proef nogmaals hier na luisteren en zelf uw conclusies trekken:6 opmerkingen:

 1. Schandalige vertoning door de gemeente enschede,ze denken zeker dat we idioten zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schandalige vertoning door de gemeente enschede,ze denken zeker dat we idioten zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb met verbazing de opstelling en de keuze de geluidsboxen bekeken. De voor de test gebruikte party en entertainment speakers horen in een café of fitness hal te hangen. De luidsprekers die aan de moskee worden geschroefd zijn zogenaamde HOORN LUIDSPREKERS!!! die hebben heel andere eigenschappen! Een hoornluidspreker bundelt het geluid waardoor met weinig vermogen het geluid enorm ver komt. Het zijn zogenaamde hoog rendement luidsprekers. Het geluid die de entertainment speakers weergeven wordt gemakkelijk door de wind weggeblazen. De enige manier voor een correcte test is het toepassen van hoorn luidsprekers en die hoor je in de wijde omtrek nog. Mensen wees gewaarschuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Belachelijk dat er n oproep tot gebed moet komen. Dit is NEDERLAND!!! Communiceren kan en moet op andere wijzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Unknown, U haalt me de woorden uit de mond. Elke minaret heeft zelfs 4 hoorn-luidsprekers, naar elke windrichting 1.We zijn mooi voor de gek gehouden. Ik vermoed dat de overjarige luidspreker die zaterdag gebruikt is, nog uit de cafe-inboedel van de hr. Hatenboer kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vroeger hadden we veel last van het vrijdagmiddag gebed in de Celebesstraat. En wat te denken van de parkeeroverlast tijdens de ramadan. Gelukkig is die moskee al lang weg.

  BeantwoordenVerwijderen